Dodavanje sajta na pretraživače

Kada napravite sajt, to nije dovoljno, morate sajt prijaviti na sve važnije pretraživače. To su Google, Bing i Yahoo, postoji i mnogo drugih ali su ovi najvažniji. Kako optimizovati sajt za njih i kako sajt dodati na domaće pretraživače, to ćemo obraditi neki drugi put.

Pravljenje mape sajta

Kada ste napravili sajt, trebalo bi ga ubaciti na pretraživače. Ali pre toga treba uraditi Site Map ili mapu sajta. Na adresi http://www.xml-sitemaps.com/ se nalazi automatski generator za site map. Dovoljno je uneti adresu Vašeg sajta i pritisnuti Start, automatski ce biti kreiran sitemap.xml koji treba ubaciti u root sajta na hostingu.

Dodavanje sajta na Google

Na adresi http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl dovoljno je staviti adresu Vašeg sajta i odradili ste posao.

Dodavanje sajta na Bing

Samo na adresi http://www.bing.com/webmaster/SubmitSitePage.aspx upisati adresu sajta i kliknuti na Submit URL

Dodavanje sajta na Yahoo

Kada budete dodavali sajt na Yahoo tako što odete na http://siteexplorer.search.yahoo.com/ moraćete da se prvo registrujete pa tek onda da ubacite sajt.

Uglavnom prijava na ove pretraživače traje od par nedelja do par meseci. Kako proveriti da li je Vaš sajt već indeksiran na Google, jednostavno ukucajte u Google site: vasdomen.com i ako izbaci Vaš sajt znači da je operacija uspela.

Ukoliko želite da se Vaš sajt pojavi ranije na Google, ne morate čekati toliko dugo kontaktirajte nas i Vaš sajt će biti na Googlu za par dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *