Google optimizacija

Postoji puno servisa koji vam mogu pomoći u analizi trenutnog stanja vašeg sajta. Analizirajte svoj sajt i učinite ga bržim. To je veoma važno.

GTmetriks vam daje uvid u to koliko dobro se vaše stranice učitavaju i daje preporuke šta preduzeti kako bi ga optimizovali. Na ovoj stranici gtmetrix.com možete istestirati svoj sajt i videti u kakvom je stanju trenutno. Ne morate biti stručnjak da biste protumačili rezultate. Ako je sve zeleno onda je sve ok. Ako ste u crvenom javite se da vidimo šta možemo da učinimo po tom pitanju.

Osim GTmetriksa, koji je odličan, možete koristiti i Pingdom koji je prilično jednostavniji i brži od prethodnog servisa.

I sam google ima alate pomoću kojih možete proveriti koliko je dobar vaš sajt. Pagespeed je jedan od njih. Na ovoj stranici ćete dobiti i uputstva kako sami da optimizujete sajt i dobra je polazna tačka za učenje o optimizaciji sajtova.

Još jedan interesantan guglov alat, koji pokreće webpagetest, je i testmysite koji pažnju posvećuje više mobilnom doživljaju stranice jer je to uglavnom Ahilova peta sajtova. Većina sajtova gubi polovinu posetilaca prilikom učitavanja. Ako se sajt ne učita za dve sekunde praktično je neupotrebljiv i ljudi ga napuštaju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *