Web dizajn i izrada sajta

Web dizajn predstavlja proces grafičkog osmišljavanja, dizajniranja kao i sam proces izrade web sajta. Slike, JavaScript elementi, CSS, HTML jezik i grafički dizajn su samo neki od elemenata koje web dizajner koristi kako bi kreirao i razvio stranicu koja se prikazuje na pretraživačima. HTML (HyperText Markup Language) je osnovni jezik za označavanje, odnosno opisivanje web stranica. Ovaj jezik se sastoji od tagova čija je svrha da opišu sadržaj web sajta.

CSS (Cascading Style Sheets) je stilski jezik kojim se definišu stilovi i izgled HTML elemenata kao što su: font, boja, raspored elemenata… Ukratko, CSS opisuje izgled same web stranice.

Osim navedenog, izrada sajta podrazumeva i istraživanje konkurencije i samog tržišta. Potrebno je utvrditi šta i na koji način Vaša konkurencija nudi svojim potencijalnim kupcima. Tu dolazimo do suštinske važnosti izrade web sajta – pronalaženje kupaca, odnosno korisnika Vaših proizvoda i usluga. Naime, potrebno je istražiti ciljnu grupu i optimizovati sajt tako da Vas potencijalni kupci mogu lako pronaći. Sve to se postiže optimizacijom za internet pretraživače (SEO), različitim marketinškim kampanjama i reklamiranjem.

Dizajniranje i izrada web sajta

Ponekad nije važno šta se nalazi na vašem web sajtu, o čemu govori i šta se prodaje. Korisnici web sajtova vole elemente zbog kojih će se vraćati na Vaš sajt. Vrlo je verovatno da će sam izgled sajta Vašim posetiocima i potencijalnim korisnicima dati osnovu za stvaranje prve impresije o Vama i Vašem sajtu. Zbog toga je veoma važno da grafičkim elementima i efektivnim okruženjem podignete broj poseta na Vašem web sajtu. Tipografija, prijatan dizajn, jedinstven stil, kvalitetne fotografije i reklame su samo neke od stavki pomoću kojih možete pridobiti nove posetioce.

Internet marketing i SEO

Postojite na internetu ali do vas je moguće doći samo ukoliko znamo tačnu adresu Vašeg web sajta – kao da ne postojite. Danas skoro svako zna šta je to Google i kako se koristi. Ključna stvar u izradi svakog web sajta je upravo to – biti na prvoj strani na Google-u prilikom pretrage jer, da se ne zavaravamo, mali je broj onih koji listaju stranu po stranu tražeći baš Vas. Zato je veoma bitno sprovesti različite marketinške kampanje, reklame, oglašavanje putem društvenih mreža (Facebook, Google+, Twitter, LinkedIn…) i optimizovati web sajt za pretraživače (SEO).

SEO je skraćenica od Search Engine Optimization i predstavlja metod kojim se Vaš web sajt indeksira i rangira na web pretraživačima (Google, Yahoo, Bing…), a sve u cilju povećanja broja poseta na Vašem web sajtu. Ključne reči i meta tagovi su ti koji “gađaju” robote najpoznatijih web pretraživača koji skeniraju sadržaj Vašeg web sajta. Zbog toga je veoma važno unositi ove elemente prilikom izrade web sajta.

Optimizacija sajta za pretraživače može biti dug i naporan proces koji može da traje i nekoliko nedelja, ali se uloženi trud isplati, jer bez ove optimizacije izrada web sajta je uglavnom uzaludna jer Vaši projekti i sam web sajt nemaju nikakvog smisla ako ste nedostupni na internet pretraživačima.

Izrada web sajta – Beograd,Srbija

Izrada web sajta bavi se izradom modernih sajtova i svih vrsta web prezentacija koji su optimizovani za pretraživače uz povoljne cene izrade sajta, Beograd.

Izrada web stranica i prezentacija je naša specijalnost i svakom sajtu posvećujemo punu pažnju. Izrada svakog sajta započinje komunikacijom između Vas i nas. Na usluzi smo da Vas saslušamo i predložimo najbolje rešenje za realizaciju vaše ideje. Od nas možete dobiti kompletnu internet prezentaciju po sistemu ključ u ruke. Cena izrade sajta kod nas je najpovoljnija jer smo fleksibilni i sa entuzijazmom radimo projekte.
IZRADA WEB SAJTA – INTERNET PREZENTACIJA

Profesionalna izrada web sajta za sve delatnosti i preduzeća. Izrada web sajta za oglase, portale, forume, građevinske firme, turističke agencije,m hotele, kozmetičke salone, agencije za registraciju vozila, banke, grupovine i mnoge druge.

WEB DIZAJN – OPTIMIZACIJA

Web dizajn kakav je bio do juče, danas je totalno neprihvatljiv. Sa povećanom upotrebom mobilnih telefona, google nalaže novi dizajn koji se prilagođava mobilnim uređajima. Svaki sajt koji želi dobar rejting, mora imati prilagođen web dizajn.

SEO OPTIMIZACIJA SAJTA

Seo optimizacija sajta je uslov da Vaša internet prezentacija bude vidljiva velikom broju posetilaca. Dobar dizajn ne znači ništa ako sajt nije optimizovan za pretragu po ključnim rečima. Optimizacija za pretraživače se deli na on page seo, gde se optimizacija radi u samom sadržaju sajta. Of page seo obuhvata sve radove koji se izvode van Vašeg websajta.

IZRADA WEB PRODAVNICE

Izrada internet prodavnica za sve koji prodaju proizvode i usluge je neminovnost. Više nije dovoljno imati prodavnicu u prodajnom objektu. Dostupnost roba i usluga povećava se sistemima online prodaje. Proizvodi su kupcima dostupni 24 časa. Verovatno i sami neke proizvode kupujete putem online / webshop prodavnica. Onda svakako znate koje su prednosti online internet šopinga.

Izrada sajta u wordpress-u ( vordpres )

WordPress je najpoznatiji sistem ili platforma za editovanje sadržaja. WordPress se u svetu koristi na milionima sajtova. Jako je jednostavan za uređivanje ili editovanje sadržaja. Za vrlo kratko vreme možete na njemu imati prelep web sajt, web prodavnicu. A tek vreme izrade je jako kratko. Zato je i cena izrade sajta u wordpressu jako pristupačna da ne kažemo jeftina. Iz tog razloga i mi smo se odlučili da veliki deo web sajtova pravimo u vordpresu. Za 50-100 evra možete imati jeftinu a solidnu web stranicu sa kojom ćete započeti vaše internet predstavljanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *