Dizajn web stranice

Šta je web dizajn?

Web dizajn je proces izgradnje web stranica. Web dizajn je kolokvijalni naziv koji često kod izvođača web stranica (web studija) znači samo jedan segment procesa izgradnje web, a to je „dizajn“ web stranice. U narodu je naziv „web dizajn“ prihvaćen kao cjelokupni proces izgradnje weba. Web dizajn se često naziva i „izrada web stranica“, „izrada weba“ i sl. No dosta o tome. Pogledajmo od čega je sačinjen web dizajn.

Web dizajn je proces koji kroz korake vodi prema izradi internet stranica. U osnovi se radi o par koraka: web arhitektura, priprema i izrada sadržaja, dizajn web stranice, programiranje, unos sadržaja, testiranje i objava na internetu. Nekada davno sve korake web dizajna mogla je napraviti jedna osoba, dok danas svaki korak odrađuje jedna specijaliziovana osoba ili grupa specijalista. Tako ćete u profesionalnim studijima pronaći sobu koja se bavi web arhitekturom, osobu ili osobe za programiranje, server administratore. Prilikom naručivanja izrade weba raspitajte se kako je izvođač organizovan. Tako ćete delom saznati da li je izvođač sposoban „odraditi“ posao.

Iako nije deo web dizajna, bitnu ulogu ima i online marketing i način na koji se stranica pojavljuje među rezultatima pretraživanja. Pravilna izgradnja stranice i upravljanje sadržajem omogućiće visoko pozicioniranje među rezultatima pretraživanja.

Web arhitektura

Web arhitektura je prvi korak koji se odvija u procesu web dizajna. Web arhitektura za cilj ima prepoznati i definisati ciljanu grupu kojoj je stranica namenena, što se želi postići, kako se treba ponašati, šta će gde na sajtu stajati, organizovati sadržaj u smislene celine, definisati funkcionalnosti i niz ostalih delova koji web dizajn čine uspešnim. Web arhitekta je osoba koja u saradnji s naručiocem oblikuje koncept web stranice.

Dobra web arhitektura temelj je daljnje aktivnosti na web dizajnu.

Priprema i izrada sadržaja

Priprema i izrada sadržaja korak je u izradi web stranica koji najduže traje i koji treba započeti čim web arhitektura definše opseg i karakter sadržaja. Pronalazak sadržaja, njegovo oblikovanje, prilagođavanje prikazu na webu, lektura i slično, procesi su koji troše puno vremena.

Sadržaj možete sami napraviti ili prepustiti stručnim rukama da isti pripreme za vas. Izrada sadržaja za web stranice, posebno tekstualnih, posebna je disciplina i razlikuje se od priprema sadržaja za npr. štampu. Tekstovi za web moraju biti fokusirani, tačno usmereni na informaciju koju prenose. Moraju u sebi sadržavati ključne rieči po kojima se pretražuje. Fotografije moraju biti jasne i nedvosmislene.

Treba biti svestan da ljudi na web stranicama malo čitaju, već skeniraju sadržaj. I tek kada pronađu nešto interesantno odluče se na dublje istraživanje sadržaja internet stranica.

Dizajn web stranice

Dizajn stranice aktivnost je kojom se funkcionalnosti weba i sadržaja uklapaju u oblik pogodan za korištenje „ljudskim bićima“ i koje su oku ugodne i atraktivne. Dizajn internet stranica ima za zadatak rasporediti elemente sadržaja i funkcionalnosti na način koji će omogućiti lagano korišćenje i snalaženje kroz strukturu web stranica.

Web dizajner je osoba koje oblikuje dizajn web stranica i koja je posebno obučena za oblikovanje web stranica.

 

Programiranje

 

Programiranje je mesto na kojem se web arhitektura, sadržaj i dizajn spajaju u jedno i mjesto gdje web počinje živjeti u obliku u kojem je zamišljen. Programeri izgrađuju platformu unutar koje se spaja sadržaj i dizajn web stranica, a funkcije weba omogućuju stvarno korišćenje istim. Tim programera sačinjava više osoba koja svaka u svom delu odrađuje specifične poslove i zadatke. HTML majstori „izrezuju“ dizajn i slažu predloške (template) kroz html kod, PHP programeri template spajaju sa sistemom za upravljanje sadržajem (CMS), a svi zajedno brinu se da udahnu život u web stranice koje će ubrzo biti spremne za sadržaja.

Unos sadržaja

Unos sadržaja je aktivnost koja internet stranice puni, unaprijed pripremljenim, sadržajem. U web se unose tekstovi, multimedijalni sadržaji. U trenutku kada je web spreman za prihvat sadržaja, isti treba biti pripremljen i oblikovan kako bi tok izrade weba tekao nesmetano.

Objava na internetu

Objava na webu je trenutak kada web stranice i uložen trud postaju javno dostupni svima na uvid. Web stranice se postavljaju na javno dostupan web server (hosting). Prie objave weba, ukoliko nije, treba registrovati domen za web. U osnovi se mogu registrirati „srpski“ domeni (završetak .rs) ili opšti domeni (završetak npr. .com).

Objavom weba u javnosti završio je jedan veliki posao izrade web stranica, ali započinju aktivnosti redovnog održavanja sadržaja internet stranica.

S vremenom web raste i menjanju se ciljevi weba. U svakom trenutku web stranice je moguće unaprediti novim mogućnostima i sadržajima i na njih treba biti spreman i očekivati ih.

Izrada web stranica kod nas

Tokom izrade web stranica jako je važno poznavati potrebe i želje posetilaca stranica, kako bi se iste oblikovale prema njihovim potrebama.

Svaki projekt koji realizujemo posebnu pažnju posvećujemo fazama web dizajna kako bi izradili web stranice koje su u skladu s potrebama i očekivanjima korisnika i korporativnih komunikacija. Tokom realizacije projekta naš tim usko sarađuje s naručiocem kako bi zajednički kreirali rešenja koja će ostvariti vizije i poslovne ideje.

Naši projekti realizuju se u sledećim glavnim koracima:

istraživanje, definisanje želja i potreba korisnika
definisanje idejnog rešenja
arhitektura weba (struktura sadržaja, funkcionalnosti, …)
dizajn
konstrukcija stranica i programiranje
unos sadržaja i testiranje
objava

Tokom projekta s naručiocem prolazimo sve faze izrade web stranica kako bi na kraju realizovali projekt prema naručioca i korisnika.

Web standardi i trendovi

Za ostvarenje dobrih rezultata potrebno je razumevanje trendova i primena standarda, jer nam oni osiguravaju da u budućnosti web stranice nemaju poteškoća s implementacijom novih rešenja i da uspešno rade na što više web preglednika. Web standardi sačinjeni su sa ciljem da osiguraju da su internet stranice otvorenije, dostupnije i upotrebljivije široj javnosti (većem broju korisnika).

Ključ u ruke

Ključ u ruke je način na koji izrađujemo web stranice. Potpuno zaokruženo i celovito rešenje predaje se klijentu na korišćenje, tj. objavljuje se na internet, javnosti na korišćenje.

U dinamičnom svetu, kada se novi sadržaji brzo pojavljuju, a objavljeni brzo izmjenjuju, mi smo u blizini da klijentima omogućimo održavanje sadržaja internet stranicama.

Dizajn u Adobe Photoshop

Za dizajniranje stranice se najčešće koristi Adobe Photoshop – ili jednostavno Photoshop, i to je program za grafičko editovanje i razvoj a napravila ga je firma Adobe Systems. Trenutno je vodeći proizvod na tržištu softwera za manipulaciju slika i bitmapa. Često se opisuje kao „industrijski standard“ za grafičke profesionalce. Svakako predstavlja neizbježan alat za izradu grafičkog sadržaja web stranica bilo da se radi o slici, logo ili gumbu. Ono što Photoshop čini idealnim za profesionalce i amatere u fotografiji i dizajnu su snažne veze sa drugim programima za media editovanje i animaciju. Photoshop koristi svoj vlastiti format za čuvanje slika .PSD (Phosothop Dovument) – time se omogućava nastavak rada sa svim elementima unutar projekta. Photoshop je pixel-based editor slika pa može koristiti razne modele boja: RGB, lab, CMYK, grayscale, binarne bitmape, duotone. Ima sposobnost čitati i pisati vektorske zapise kao što su: .EPS, .PNG, .GIF, .JPEG. Ima sposobnost izrade 3D modela i oblika – što otvara sasvim nova vrata u smislu dizajna.

U našoj ponudi možete naći atraktivan grafički dizajn koji će privući posetioce na vaš sajt i zabaviti ih svojim sadržajem. Dizajn je ono što dočekuje posetioce kada dođu na vašu web stranicu i zato mora biti poseban, atraktivan i pogodan za pretrazivace ali i browsere.

Osim dizajna stranice, Photoshop se koristi i za izradu Loga. Svaka firma ima svoj jedinstveni grafički potpis kojim se obeležava – svoj Logo. Na vaš zahtev izrađujemo jedinstveni Logo za vašu firmu.

Php programiranje

PHP – je skriptni jezik koji je originalno stvoren za izradu dinamičkih web stranica. Tokom godina razvio je tzv. command line interfejs i može se koristiti kao standalone grafička aplikacija. Iako je PHP razvio Rasmus Ledfor 1995. godine, njegovo održavanja, razvoj i implamentaciju sada vodi grupa „The PHP Group“ koja ujedno služio kao standard za PHP – što predstavlja veliki uticaj za PHP programere budući da je PHP open source jezik. Raširenost PHP-a je posledica toga što se vrlo dobro integriše u HTML i zato je vrlo pogodan za izradu web stranica. Budući da je open source može se pokrenuti na većini servera i skoro svima operativnim sistemima i platformama potpuno besplatno! Procenjuje se da je trenutno instaliran na preko milion servera i da se koristi u preko 100 milijuna web stranica. Trenutno se nalazi u verziji 7.2.0 i sadrži niz elemenata koji olakšavaju izradu i strukturiranje koda lakšim.

Kao i sa većinom skriptnih jezika, PHP skripte se obično održavaju u kodu čitljivim za čovjeka (human-readable) čak i na komercijalnim serverima. Za PHP postoji tzv. „optimizator koda“ – zove se Zend Optimizer – i cilj mu je reducirati klasu složenosti ciljnog jezika smanjujući njegovu veličinu i radeći druge promene kako bi smanjila vreme izvođenja i time ubrzala proces izvršavanja. Krajnji rezultat je brža i bolja skripta – odnosno brža i bolja web stranica!

Izrada web stranice u PHP-u odličan je izbor jer nudi mogućnost interakcije korisnika sa stranicom, skladištenje i dohvat podataka iz baze te brža i bolja usluga korišćenjem niza dodatnih tehnologija koje ubrzavaju web stranicu (npr. AJAX). Uz sve ove alate bitno je napomenuti da niti jedan od njih neće omogućiti da baš svaki web preglednik (engl. browser) prikaže stranicu onako kako je dizajner to zamislio – zato je potrebno poznavanje W3C Standarda koji već nekoliko godina oblikuju način izrade kvalitetnih web stranica. Takav pristup omogućuje da web stranica u svakom pregledniku prikaže svoj sadržaj bez „lomljenja“.

Naravno php je osnova WordPress-a. Ukoliko vam treba dodatno programiranje na vašem web sajtu javite se.

Novi sajt cena

Izrada web sajtova & Web dizajn

Web dizajn (енг. web development) predstavlja različite poslove koji se obavljaju prilikom razvoja veb-sajta ili veb-aplikacije za internet (svetska mreža) ili intranet (privatna mreža). Nivoi složenosti su različiti i mogu varirati od razvoja najjednostavnije statičke web stranice stranice, pa sve do izrade najsloženijih internet aplikacija za elektronsko poslovanje.

Razvoj internet softvera predstavlja celokupnu pripremu i izradu internet stranice. Pod razvojem internet softvera podrazumeva se: web dizajn, programiranje, programiranje baza podataka, server administracija, upravljanje sadržajem, marketing. Najčešće se pod razvojem internet softvera smatra samo administracija i programiranje, a opšte prihvaćeno je da je veb-development samo poddeo veb-dizajna, što nije tačno.

Web hosting

Web hosting je tip internet hostinga koji dozvoljava organizacijama i fizičkim licima da naprave svoj veb-sajt kome se može pristupiti preko veba (eng. World Wide Web). Veb-hostovi su obično kompanije koje daju prostor na serveru koji klijenti mogu da koriste.

Obim veb-hosting servisa veoma varira. Najobičniji je veb-stranica i hosting podataka u maloj razmeri, gde podaci mogu biti postavljeni i skinuti preko FTP-a (protokol za transfer datoteka) ili veb-interfejsa. Fajlovi se obično prebacuju bez ili uz minimalno procesiranje. Mnogi internet servis provajderi (eng. Internet service provider) nude ovaj servis besplatno svojim pretplatnicima. Hosting ličnog veb-sajta je obično besplatan, sponzorisan kroz reklame ili veoma jeftin. Hosting veb-sajtova kompanija je obično skuplji zbog veličine i tipa sajta.

SEO optimizacija

SEO optimizacija  za pretraživače (eng. Search engine optimization) je proces unapređenja kvaliteta i količine saobraćaja od pretraživača ka veb-sajtu preko prirodnih (organskih ili algoritamskih) rezultata pretrage. Tipično, što je sajt bolje rangiran (npr. u pretragama izlazi među prvima na spisku), više će saobraćaja biti preusmereno sa pretraživača na njega. SEO može da učini različite vrste pretraga, uključujući pretragu slika, lokalne pretrage i drugo.

Kao internet marketing strategija, SEO optimizacija razmatra način funkcionisanja pretraživača kao i pojam koji ljudi pretražuju. Optimalizovanje web sajta prvenstveno obuhvata menjanje sadržaja i HTML kodiranje koje dovesti do poboljšanja njegovog rangiranja vezano za specifične ključne reči, i da ukloni prepreke prilikom indeksiranja sadržaja veb-sajta od strane pretraživača.

Dizajn web sajta

Dizajn web sajta usko je vezan za namenu web sajta.
Dizajn web sajta može biti:
napadan-nenapadan,
dosadan-zanimljiv,
monoton-interesantan,
komplikovan-jednostavan…

Dizajn web sajta se sastoji od manjih segmenata na sajtu koji čine celokupan dizajn web sajta: boja, font, raspored elemenata na stranici, dizajn manjih segmenata, a svaki od njih može imati različite ciljeve.

Često se u našem poslu (izrade web sajta) susrećemo sa onim što Vam se sviđa ili Vam se svidelo kod drugog web sajta, ali se to nikako ne uklapa u cilj i namenu Vašeg web sajta.

Naš, najiskreniji, savet je da dizajn web sajta prepustite web dizajneru, koji Vam radi dizajn web sajta.

Naravno, sugestije i kritike su uvek dobro došle posebno ako su one opravdane. Loša sugestija i pristup je kad klijent kaže ja hoću taj font jer mi se on sviđa, pri čemu ne primećuje:
da li se taj font uklapa u sveukupan dizajn web sajta,
da li se taj font plaća ili je njegovo korišćenje besplatno – GPL licenca.

Podrška i održavanje web sajtova

Pružamo uslugu kompletnog održavanja web sajta na dnevnom, nedeljnom, mesečnom ili godišnjem nivou, a sve u zavisnosti od Vaših potreba.

Pored usluge održavanja web sajta obavljamo uslugu održavanja:
koda web sajta,
baze podataka, i
servera.

Zakup domena

Obavljamo uslugu zakupa internacionalnih i nacionalnih domena.

Cenu zakupa domena ne naplaćujemo za period od prvih godinu dana od dana uplate izrade web sajta.

Hosting za potrebe web sajta

Nudimo zakup hostinga za potrebe web sajta, kao i druge namene a sve u zavisnosti od Vaših potreba.
Hosting koji nudimo ima veliki (neograničen) kapacitet.

Uz hosting prostor nudimo i Webmail neograničenog kapaciteta.

Cenu zakupa hostinga ne naplaćujemo za period od prvih godinu dana od dana uplate izrade web sajta.

Webmail

Svaki korisnik hosting prostora dobija mogućnost korišćenja Webmaila čiji je kapacitet neograničen i po pitanju broja email adresa i po pitanju kapaciteta.

Cena izrade web sajta

Konačnu cenu možemo definisati nakon sastanka sa Vama, na kom ćemo utvrditi:
– kakav web sajt želite i
– koja je funkcija web sajta.

Predlažemo da nas kontaktirate kako bi ugovorili sastanak i popričali o web sajtu i najpovoljnijim rešenjima, koja zadovoljavaju Vaše potrebe.

Internet prodaja

Pružamo uslugu izrade internet prodavnice (e-commerce) na osnovu Vaše specifikacije.

Održavanje web sajta

Pored izrade web sajta pružamo uslugu održavanja.
Pod održavanjem web sajta podrazumevamo izmene na web sajtu. Uslugu održavanja web sajta pružamo na dnevnom, nedeljnom, mesečnom i godišnjem nivou. Pored održavanja web sajta pružamo i uslugu održavanja servera i drugih aplikacija na webu.

Cena održavanja web sajta zavisi od obima posla i ona se dogovara sa Vama.
Cena održavanja web sajta nije uračunata u cenu izrade web sajta, zakupa hostinga ili domena.

SEO optimizacija web sajtova za pretraživače

Svaki vlasnik web sajta želi da mu web sajt bude bar na prvoj stranici web pretraživača, a ako je na prvom mestu, prve stranice, onda je to „pun pogodak“.
Od 1998. godine, od kako se bavimo izradom web sajtova SEO optimizacija, odnosno način (logika) na koji je neki web sajt bio na prvom mestu pretraživača ili nije se više puta menjao.
Zbog sve veće pojave web sajtova na internetu web pretraživači su pooštravali-unapređivali programske kodove koji određuju, koji web sajt će biti na prvom mestu pretrage, a koji neće ili se neće uopšte naći u rezultatima pretrage.

Naš tim Vam može obezbediti da Vaš web sajt bude na prvoj stranici internet pretraživača, bez potrebe da plaćate pretraživaču naknadu za oglašavanje (Google Ad Words).

U nekim situacijama je potrebno korišćenje i servisa Google Ad Words, ali prioritet nam je da uštedimo Vaš novac.

Oglašavanje Vašeg web sajta preko servisa Google Ad Words možete obaviti sami – za to Vam nije potrebno angažovanje stručnjaka.

Izrada sajta za vašu firmu

U startu bi trebalo da rešimo dilemu kome je potreban web sajt. Ako imate veliku ili malu firmu, ako prodajete robu ili usluge odgovor je isti. Deinitivno ako imate firmu – trebalo bi da imate i web sajt.

To bi bila neka vrsta izloga, oglasne table, kataloga u elektronskom obliku.

Izlog – koliko god da je lep, ukusno dizajniran i ispunjen sadržajem dostupan je samo pogledima koji se nalaze neposredno ispred njega. Katalog,reklamni letaki sl. je dobra reklama i obaveštenje, samo ako je u rukama potencijalnog kupca.Morali bismo preplaviti tržište katalozima i flajerima, da bismo našli nekolicinu potencijalnih kupaca, koje baš interesuje naša roba ili usluga

A kako stvari stoje sa web sajtom. On je izložen na trenutno najprometnijem mestu na svetu – na internetu.

To je mesto ukrštanja preko 20 miliona pogleda. Svima je trenutno dostupan u bilo koje doba dana i na bilo kojoj lokaciji. Ljudi vole danas da krstare talasima interneta iz udobnih fotelja i pretraže sve što je na ponudi, dodatna obaveštenja pribave telefonom, a kupovinu obave opet direktno u prodavnici, samo na osnovu prethodnog odaberu favorita.

E sad smo kod druge stavke – potrebno je imati svoj web sajt, ali nije tu kraj priče. Nije dovoljno samo se kratko oglasiti na internetu, pa ko Vas vidi – vidi.

Bitno je kakav je sajt. Pre svega da bude dizajniran – da odgovara Vašoj vrsti posla, da bude upečatljiv i da privuče pogled u prve dve sekunde, a onda bogat sadržajem koji se naslućuje već iz naslova, da vodi posetioca kroz stavke, kao da je fizički došao u Vaš prostor, pa razgleda sve što želite da mu pokažete.

Zatim da što jasnijim tekstom i dobrom fotografijom stvori viziju vašeg poslovanja.

I na kraju vrhunac, da budete na ponudi baš onome ko traži tačno ono što vi nudite.

Složićete se sa mnom da je teško nekoga ubediti da mu nešto treba, ali u ovom trenutku mnogo ljudi traži baš Vašu robu ili uslugu, a da ne zna za Vas. Kupci ukucaju u pretraživač ključnu reč – ono što oni traže. Pretraživač odabere one sajtove koji to nude. Da bi se Vaš sajt pojavio u ponudi potrebno je da bude tako napravljen, da ga pretraživači uopšte vide, a osim toga, da bude posebno optimizovan pa da ga pretraživači postave na jedno od prvih deset mesta. Dalje od toga ne idu ni oni najuporniji.

POZIVAM VAS DA SLEDEĆIH NEKOLIKO MINUTA PROVEDETE U PRIJATNOM PREGLEDANJU OSTALIH STRANA SAJTA, PA AKO VAM SE UČINI ZANIMLJIVO I VREDNO PAŽNJE VRATITE SE  NA OVU POZICIJU NA STARTNOJ STRANI!

Evo ako ste pažljivo pročitali moje strane po nekom redosledu, imate sliku celog procesa – šta ja to radim. Ako sebe ubrajate u one koji uvek znaju šta hoće, složićete se sa mnom da treba samo iz tih stavki da postavite svoju želju. Ne bih da to sad kitim slatkim i teškim rečima, da bih zadobio Vaše poverenje i da prizivam u pomoć svoje reference – za koga sam sve i šta dobro radio, nego jednostavno obećanje da ću Vam posvetiti zasluženo vreme.

Želja mi je da nakon ovoga čitanja pritisnete dugme KONTAKT, popunite poruku i tako počnemo saradnju u kojoj ću Vam sigurno pomoći da svoje poslovanje proširite na mnogo novih klijenata. Za uspeh ne treba mnogo samo „TREBA ZNATI GDE TRAŽITI“.

Sajtovi prilagođeni mobilnim uređajima

Da li ste znali da imate samo nekoliko sekundi da zainteresujete korisnika koji surfuje Vašim sajtom? Kako zadržati nekoga baš na Vašem sajtu naspram hiljada drugih web sajtova koji postoje? Većina ljudi će otići u roku od nekoliko sekundi ako ne nađe neku bitnu informaciju na Vašem sajtu ili ako se sajt ne ucita za 2 sekunde. To je problem koji moramo rešiti i veoma je izražen na mobilnim uređajima koji koriste znatno sporiji internet od desktop računara.

Ako se izradi web sajta ne pristupi profesionalno, već jednostavno nabacujući sadržaj, bez krajnjeg cilja ili prosečnog korisnika u vidu, može se učiniti više štete nego koristi za vaš biznis.

Naši glavni ciljevi pri realizaciji svih projekata su zadržavanje korisnika na sajtu i pružanje važnih informacija, kroz dopadljiv dizajn i lakoću korišćenja.

Koliko košta optimizacija?

Optimizacija može koštati dosta, ali ni blizu onome koliko bi koštala mesečna reklama u nekom mediju, ni blizu koliko bi koštala reklama na televiziji, ni blizu koliko bi koštao bilbord na iole prometnom mestu u gradu. Kontaktirajte nas i dobićete besplatnu procenu svih troškova optimizacije i kampanje, a rezultati su sigurni.

Svakim danom se pojavljuje sve više sajtova koji su Vaša direktna konkurencija, a svi oni već koriste ili će početi da koriste optimizaciju. U 2018. godini, sajt bez optimizacije je sajt koji ne postoji. Budite primećeni, zadržite postojeće i osvojite potencijalne klijente! Ulaganje u SEO je ulaganje u budućnost Vašeg poslovanja.

Ukoliko Vaš sajt nije u prvih 10 rezultata na Google-u, svakodnevno gubite dragocene posetioce sajta i potencijalne kupce prepuštate svojoj konkurenciji! Razlika između desete i jedanaeste pozicije na guglu je drastična. Na drugu stranu retko ko odlazi.

U naše osnovne delatnosti spadaju optimizacija (SEO) i dizajniranje web sajtova pri čemu koristimo najnovija i tehnološki inovativna rešenja. Javite nam se za besplatnu procenut stanja Vašeg vebsajta ili sami proverite na pingdomu.

Izrada sajtova

Pravimo klasične sajtove u HTML/CSS-u, ali pravimo i zahtevnije sajtove u WordPress-u.

Trudimo se da naši sajtovi budu brzi za učitavanje, kompatibilni za sve internet browser-e, prijatni za oko i optimizovani za pretraživače.

Šta je bitno kod izrade internet prezentacije?
Ona mora biti dobrog izgleda i funkcionalna, ove dve stvari se moraju poklopiti, jer jedna bez druge ne funkcionišu.

Postupak pri izradi sajta je sledeći:

– zajednički dolazimo do idejnog rešenja za izgled sajta
– materijal nam dostavljate pre početka izrade sajta
– sve vreme rada vi pratite tok razvoja sajta na test serveru
– testiramo sajt zajedno sa Vama i otklanjamo nedostatke
optimizujemo sajt za pretraživače

Kod nas obavljate kompletnu uslugu, ukoliko nemate spreman materijal, mi možemo za Vas napisati tekst za sajt, fotografisati Vaše proizvode, obraditi fotografije, zakupiti domen i obezbediti najkvalitetniji hosting.

Naravno treba reći, osnovi cilj je da povećamo profit naših klijenata.

Veb dizajn

SEO – Optimizacija za pretraživače

Kvalitetan sajt je najbolji način da se izdignete iznad konkurencije i budete primećeni.

  • Svaka stranica/proizvod ima svoj opis i ključne reči
  • Koristimo Google Rich snippets (microdata)
  • SEO-friendly putanje (npr. proizvodi/naziv-proizvoda umesto proizvodi?id=123)

Tehnički deo prepustite nama, Vaše je da s vremena na vreme napišete neki interesantan tekst na sajtu (na primer ukoliko je tema sajta moleraj napišite neke praktične savete, anegdote, česte greske i odgovore na pitanja koje vam Vaši klijenti postavljaju)